fredag, november 25, 2005

George Best

I dag kom beskjeden som alle som følger litt med på fotball har ventet på et par måneder. George Best døde i dag.
For de som ikke følger fullt så mye med: George Best var en av de aller beste spillerne i Manchester Uniteds og britisk fotballhistorie. Trolig var han også innehaver av et av de største talentene som fotballhistorien har sett.
Nå lurer man kanskje på hvorfor jeg skrev beskrivelsen som jeg gjorde? Vel, han var definitivt en stor spiller, også kåret til den beste spilleren i Europa et år. Vant det meste innen klubbfotball med United, og ble kanskje den første fotballspiller som ble hyllet av andre enn fotballinteresserte, fotballens første superstjerne har han noen ganger blitt omtalt som. (Etter en kamp mot Benfica, ble han omtalt som "el beatle" (i værste beatlesperiode).) Men desverre ble den engang så sjenerte gutten fra Belfast et eksempel på hva som kan skje hvis man mangler disiplin også.
George Best begynte å feste, og sakte men sikkert ble Best mer opptatt av flaska enn av fotballen. Dette gjorde til slutt at han i en alder av 27 fikk sparken fra Manchester United. (En alder som normalt er begynnelsen på den beste tiden for en fotballspiller, ikke slutten.) Desverre for Best gikk det for han bare nedover. Han sluttet ikke å drikke, og for 3 år siden måtte han ta levertransplantasjon. Legene gav han da beskjed om at han måtte slute å drikke. Det gjorde han desverre ikke, og de siste månedene har han stadig blitt værre. I dag gikk han altså bort.
En trist slutt for en spiller viss talent var så enormt, og som trolig ikke fikk vist alt hva som bodde i han. Nok et eksempel på at man trenger disiplin i livet. Og sist men ikke minst, nok et eksempel på hva store mengder alkohol kan gjøre med kroppen din, til skrekk og advarsel for noen og enhver.
Men til slutt må det jo bare sies: glem ikke hvilken stor spiller han en gang var.

Ingen kommentarer: