torsdag, mai 04, 2006

Teknologi og sånn

Jeg har fra og med i dag sagt et foreløpig farvel til netcom og velkommen chess. Dette betydde at jeg fikk nytt simkort til telefonen min. På det gamle simkortet lå alle telefonnumrene mine, så jeg satt derfor for 2 kvelder siden oppe og skrev inn en liste med alle de 158 kontaktene mine på dataen, sånn at jeg kunne lagre de på den nye telefonen sakte men sikkert. Jeg nevnte dette for Inger Marie når jeg snakket med henne i går, og får følgende svar: kan du ikke bare kopiere telefonnumrene over til telefonen? svar: nei,nei,nei det går ikke på min telefon det, jeg har ikke det alternativet. gjennsvar: ånei, det var rart for det har de aller fleste telefoner. svar tilbake igjen: men ikke min, og dessuten skal jeg kanskje bytte telefon med tiden også. Vel, hva kan jeg si? jeg tok feil. Så fort jeg tok en titt nedover lista med alternativer under kontakter, lyste plutselig "kopier" imot meg. De 45 minuttene som jeg satt og skrev ned telefonnummer var med andre ord totalt bortkastet. Lyspunktet er at jeg slapp en halv evighet med å skrive inn telefonnumrene på det nye simkortet, så takk for det Inger Marie. (Synes kanskje Chess burde informert om slike ting når man mottar abonnementet, eller hva mener dere?)

6 kommentarer:

Anonym sa...

hehe... jaja kansje de skulle gjort det, men de regner vel med at alle kan det fra før!! allemannsvitenskap!! hehe...:)det er bra du har meg da:)

Anonym sa...

hehe! Du må høyra på damene då jostein :)

Jostein sa...

Var jo det jeg gjorde Ingrid, var slik jeg slapp å skrive inn alle numrene omigjen:) Ja, godt jeg har deg Inger Marie.

Freddy sa...

For et innlegg man!
Først skal det nevnes at du ikke tok farvel med NetCom selvom du valgte Chess, siden Chess benytter seg av NetCom sine linjer, noe jeg ikke kan fordra :P

Trodde du kunne mobilteknologi på rams, men det kunne du visst ikke, men no worries - godt å ha noen som følger med og vet hva mobilen kan tilby til enhver tid :)

158 kontakter, hvordan kan du behandle dem? Du kan alltids synkronisere eller organisere kontaktene dine på en enkel og grei måte, men DA Jostein kreves det at du tar i bruk endel nyttige løsninger og teknologier som kan gjøre hverdagen enklere :)

Dagens mobilteknologi:
3G (mobilt kontor), GSM (triband 1800), WAP, GRPS, EDGE, mail, SMS, evnt WAP Push og QuickShare(tm) bilde/meldings løsninger.

En ny telefon med noe av teknologien som er nevnt ovenfor er du sikret mot teknologikrøll, i alle fall hvis du leser bruksanvisningene litt nøye - bare til hjelp :)

Er du interissert i forslag eller tilbud på telefoner, er det bare å spørre vettu!

Personlig liker jeg WindowsMobile telefoner/enheter og Sony Ericsson mobiltelefoner, men nå skal jeg etterhvert bli litt snillere med Samsung også ... hehe! (Samsung er for jenter :P), men du verden for noen gode og stilige telefoner Samsung kommer med!

Selv bruker jeg WindowsMobile og SonyEriccson mobil/enheter, dermed bruker jeg Microsoft Office 2003/Business Contact Manager, Sony Ericsson PC Suite og Microsoft Active Sync og Bluetooth Services når det skal overføres/motta filer fra en pc, laptop, mobil eller en WM enhet eller andre ting! Liker samkjøringen med Microsoft og SonyEricsson :) Avtaler og kontakter og informasjon - det er jeg visst veldig rik på, men av og til kunne jeg ønske ro :)

Jenter er veldig flinke til å finne enkle, effektive løsninger, mens vi menn tenker altfor komplisert!

Anonym sa...

Jostein, I could only understand a little of what you were saying. Something about switching from something to something else that has to do with technology. You know my Norwegian isn't that good.

I haven't talked to you in a while so I decided to search for you online. This was about all I could find. Hope all is well.

I am going to leave my email address so we can catch up.

tarkannc@notes.udayton.edu

That is my school address. Send me something when you get a chance.
By the way, it looks like Arsenal might sneak in to the Champions League yet. I don't think they can beat Barca though. Looks like they are going to have to pip Spurs. Where is Man U?

Your American Friend,
Nick Tarkany

Sunniva Erlandsen sa...

Jeg må bare hive meg på inger marie sin kommentar. Visste ikke at det fremdeles var noen som ikke visste om den muligheten...