lørdag, mars 11, 2006

Å tjene Gud der man er

For 4 år siden så jeg på Bayern Leverkusen spille Champions League kamp. Plutselig scorer forsvareren Lucio et mål, løper bort mot hjørneflagget, og tar av seg fotballdrakten, og hva skjuler seg under? En t-skjorte som det står "I belong to Jesus". Senere har han også vist seg med t-skjorter i blant annet VM-sammenheng der det står "100% Jesus" og "Jesus loves you".
Jeg synes alltid det er gøy når en spiller viser seg å faktisk tjene Gud, det er ikke bare et image. Jeg vet ikke hvor mange som har takket Gud på et eller annet tidspunkt forran kamera av disse folkene, men ikke alle har virket like overbevisende på meg. Lucio derimot virker ekte, og her om dagen leste jeg også et par interessante artikler om han på nettet. Der så jeg også en annen artikkel om en argentiner som spilte i Dundee United i Skotland. Han begynte også å bruke t-skjorter med "Jesus loves you" eller "Joh.3.16 For så høyt har Gud elsket verden at Han gav sin Sønn den enbårne for at hver den som tror på Han ikke skal gå fortapt men ha evig liv". Han scoret en del mål, og plutselig måtte supporterklubben kjøpe inn en haug med slike t-skjorter også som de solgte til supporterne. Sitat fra en fotballkommentator på området: Scotsport commentator Archie MacPherson made the now-famous remark: “He’s here to score goals…and to convert souls”.
Men tilbake til Lucio. Her er et par sitater fra han:

“I feel honored to have a God who can provide me with strength, protection and inspiration on what I do. It’s not about religion but recognition to the One who gave us life; I have no doubt that God exists and walks with those who trust in Him.”

"Anyone who thinks that he has everything and doesn’t have Jesus has nothing. The one who has Jesus has happiness and peace. With Jesus in your heart you need have no fear."

Du spør deg kanskje nå hvorfor det er betyr noe at de går med slike t-skjorter og får andre til å gå med dem. Vel, det er kanskje ikke en stor ting, men de gjør det de kan der de er, og forhåpentligvis blir det ikke bare noe som folk går med fordi en av heltene deres gjør det. Forhåpentligvis vil folk også søke Gud, og få et møte med Han fordi de blir nysgjerrige på hva det er disse store stjernene har sett som får dem til å gi Gud slik ære.

"Moralen" i det jeg skriver i dag er ganske enkelt: Gi Gud ære der du er i dag. Man kan gi Gud ære uansett om det er på jobb, på skole, på idrettsplassen eller andre steder. Det trenger ikke være en møtekampanje på midt i sentrum, det er hverdagen som viser hvem du er, og hva Gud har gjort med deg.

2 kommentarer:

Anonym sa...

halla mr.amundsen

artig at du mikser sammen gud og fotball i bloggen din, for du vet like godt som meg at det må et mirakel til for at odd skal holde plassen sin i tippeligaen i år!!

hilsen the kiwi-man down under.

Anonym sa...

halla mr.amundsen

artig at du mikser sammen gud og fotball i bloggen din, for du vet like godt som meg at det må et mirakel til for at odd skal holde plassen sin i tippeligaen i år!!

hilsen the kiwi-man down under