torsdag, mars 16, 2006

Tippeligaen nærmer seg

Har i kveld sett på Royal League-kamp på tv. Djurgården mot Lillestrøm. Jeg begynte i den forbindelse å se frem mot sesongstart. Tror det kommer til å bli en veldig spennende sesong med mange lag som kjemper oppi toppen. Som vanlig kommer det til å bli overraskelser, gleder og skuffelser. Her kommer i alle fall mitt forslag til hvordan sesongen ender. Skal og gi begrunnelser for noen av valgene.

1. Rosenborg - Tror de kommer tilbake i år. Ser ut til at Høgmo har fått kontroll på laget nå.
2. Lillestrøm - Har nå fått et veldig solid lag. Har og en veldig dyktig trener ser det ut til.
3. Brann - avhenger selvsagt av at de er litt heldige med skader. De har en ganske solid førsteelver, men trenger å unngå for mange skader på sentrale spillere. Muligens tid for at Mjelde lykkes litt i serien.
4. Vålerenga - Har et bra lag, men ikke like bra som i fjor. Kan kanskje ta 3. Men vi får se
5. Lyn - Bra lag med mange unge spillere. Har mistet Sørensen, men det var vel kanskje tiden for det uansett. Henning Berg kan gjøre gode saker her. Vil trolig være med å kjempe i medaljekampen, men vil kanskje falle litt igjennom til slutt.
6. Viking - pleier nesten aldri å komme langt ned, men 6 blir nok trolig det beste de kan håpe på. De har mistet både treneren og Hangeland siden i fjor, som jeg tror blir viktige tap. I tillegg har Østenstad lagt opp.
7. Fredrikstad - Jeg tror faktisk Fredrikstad kan overraske i år med Eggen tilbake bak roret.
8. Start - Strålende første sesong i tippeligaen. Tror ikke de vil klare å følge opp i den vanskelige andresesongen. Flere er klar over hvordan Start spiller og vil være klar over dem.
9. Odd - Har nok en gang mistet mange sentrale brikker i laget. Spørsmålet er om erstatterne er like suksessfulle som tidligere. Heldigvis har de også beholdt noen av profilene. Svindal Larsen er en av dem. Jarstein tror jeg fort kan komme til å bli en stor suksess i tippeligaen i år.
10. Stabæk - bare ikke bedre
11. Tromsø - Har mistet flere av de gode spillerne fra i fjor. Har derimot en veldig spennende trener. Blir spennende.
12. Molde - Får nok en tøff sesong. Vil trolig klare seg i år også etter kvalik
13. HamKam - Mistet Solbakken i året som gikk. Kan fort gå ned i år
14. Sandefjord - Rett opp og rett ned. Er bare ikke gode nok for dette nivået tror jeg.

Alle enige?

6 kommentarer:

Anonym sa...

Odd går ned med brukket mast, feilsmurte ski og grusknotter under skoene. Men rosenborg vinner, er med på den. Her i australia har d.yorke ført sydney til mesterskaps tittel, som united supporter må dette varme ditt hjerte.

Steinar sa...

Jeg tolker det dithen at du ikke har fått med deg disse nye på Odd's lag:

Tuomo, Espen Hugo Isaksen, Steffen Hagen, Ruberth Moran, Chris Joyce og Nat Borchers?

Etter min mening har Odd kvittet seg med mye dyrt og gammelt, og fått en del spennende nye spillere. De har jo også vunnet vesentlig mer av treningskampene enn i fjor, spesiellt mot de andre tippeligalagene. I tillegg er treningene bedre enn før (flere deltar), O2 opptaket ligger på et veldig høyt snitt, og positiviteten råder :)

Er jo ikke dermed sagt at de kommer lenger opp på tabellen, men synes begrunnelsene dine var svake :)

-www.steinar.tk-

Steinar sa...

Forrige melding var til Jostein forresten :)

Jostein sa...

Kjære fetter: Jeg har fått med meg det nye laget. Har og fått med meg at Moran har gjort suksess i Uruguay. Men 1:treningskamper er ikke alt, og 2:fotball er et lagspill, og det er en utfordring å måtte bytte ut så mange fra første 11ren. 3: Noe gammelt forsvant, men også viktige spillere som Occean, Flindt Bjerg, Fevang. Erstatterne er noen delvis kjente, og noen ukjente. Vi får se hvordan de passer inn. Jeg håper selvsagt at de skal bli kjempesuksesser alle sammen, og havner på medalje, men er også litt realistisk her.

Anonym sa...

Skulle til å si "Heia Magne Sturød på Sandefjord!", men så kom det plutselig for ein dag at han hadde gjort danske av seg... Så nei, da spørs det åssen det går for Sandefjord... Nei, vi sier heller "Heia USF!"

Anonym sa...

Heia Brann, Brann, Brann, Brann. Heia Brann!
Blod er tjukkere enn vann, heia Brann!