torsdag, mai 26, 2005

Mye styr over en halv krone

Bergensere er noe for seg selv. på 17. mai skal de ha rømmegrøt og vasskringle (vatnkringle eller vannkringle om du liker det bedre). Spesiell vane, men dem om det. Det er ikke det jeg har tenkt å nevne i dag.
I de to siste årene har jeg bodd i Bergen, og har jobbet på Kiwi Kronstad like lenge. Jeg har etterhvert nesten begynt å føle meg som en liten turistattraksjon der oppe midt i Bergen. (Mulig at jeg ikke danker ut Fløyen og Ulrikken, men likevel.) Saken er ganske ofte når jeg sier hva kunder skal betale, reageres det. 23,50 sier jeg for eksempel tjuetreogenhalvkrone. Her i Bergen SKAL det sies tjuetrekronerogfemtiøre eller tjuetrefemti. Reaksjonene er selvsagt forskjellige. Spekteret går fra de som synes at det er veldig søtt at jeg sier det, og jeg "må" ikke slutte å si en halv krone. På den andre kanten har jeg hørt at en halv en i Bergen betyr en halvliter, noe som skulle tilsi at folk som skal betale tjuetreogenhalvkrone skal betale tjuetrekroner og en halvliter øl. Midt i mellom disse kommer alle de som sier "en halv krone??? Den var ny", og begynner å le. Grunnen til at dette nevnes i dag, er at jeg i dag hadde ca 10 slike latterkunder.
Jeg må si at jeg personlig synes det er utrolig morsomt at folk reagerer så mye på det, og som sagt føler jeg meg litt spesiell, og nesten som en liten attraksjon. (Jeg er nemlig til dels kjent som "kiwigutten som sier en halv krone"). Folk skiller i alle fall meg fra de andre der oppe:)
Vel, i morgen kommer Anders (en veldig god kamerat fra Skien) på besøk. Det blir veldig hyggelig.

16 kommentarer:

Anonym sa...

Bra du ser på det positivt! ;) Stå på!! -AC-

Kristin sa...

du er noe for deg selv du, jostein! :-) og det er det jo også meningen at du skal være. vær velsigna!

Isabelle sa...

hehe! det var morsomt:) tenk på alle de som gleder seg til å gå på butikken....

Eva Mari sa...

Hvis ikke Kiwi hadde hatt de fancye skjermene som fortalte hvor mye jeg skulle betalt, tror jeg ikke jeg hadde forstått deg om du hadde sagt tjuetreogenhalvkrone... Off, det ble en lang setning :)

Anonym sa...

You're one of a kind Jostein.. Syns det er sabla kult at du sier det. jaja.. gleder meg alltid over dine kule og enkle innlegg.
Rømmegrøt er uansett utrulig dårlig.

"Ree Kerb"

Kristin sa...

hei igjen. ville bare informere om at rosenborg slo odd 5-0!!

Isabelle sa...

Rosenborg er teite da.

Anonym sa...

halla!!
Ja, nå sitter eg her og bare venter på og se navnet mitt her ja!!! hm.. nei, for en avtale er en avtale ikke sant, og du holder avtaler..? ;) høhø... ....

Joacim sa...

Bra folk har det kjekt når de handler da!
Stå på!

Joe Kerb

Anonym sa...

godt å sjå at sunni og isabelle heldt sdeg så godt til saka på kommentarane.
jaja Jos, var vel sjøl ein av dei kundane som stussa litt på ka du meinte når du sa tjuetreogenhalvkrone...

Anonym sa...

Artig sak. Sa vi virkelig tjuetreogenhalvkrone når vi bodde i Skien? Hadde helt glemt det.

Anonym sa...

Artig sak. Sa vi virkelig tjuetreogenhalvkrone når vi bodde i Skien? Hadde helt glemt det.

Anonym sa...

jostein, du er ikke bare en attraksjon av de mange.. nei, du er faktisk det eneste som kunne fått meg til å handle på den kiwi-butikken..mulig sjefen din har mer å takke deg for enn han skjønner.

Anonym sa...

Her er noe mer, bare for å øke tallene litt. 13 + 1 er jo 14.. Så får bare skrive at jeg faktisk tenkte på det med en halvkrone og sånn stesj på bussen veien hjem fra skolen, og det gikk opp for meg at det var mer komplisert enn jeg trodde. Det høres litt merkelig ut da, menmen.. man er kule når de skiller seg ut, så det er bare kult, incredibly funny.. hehe

Anonym sa...

Jeg mente å skrive i dag, midt i en setning der og glemte.. Så der skal den være.. jaja.. hehe

Anonym sa...

eg sier bare en ting.... my name