tirsdag, desember 15, 2009

Greit med skatt, men noen er litt vel ivrige...

Leste på vg-nett i dag at en finanspolitisk talsmann fra arbeiderpartiet nå vil øke bilskattene enda mer. Grunnen er at flere velger miljøvennlige biler, og dermed får staten inn mindre penger enn før. Norge trenger visstnok alle pengene de kan få sier han videre, og dermed må de skjerpe inn avgiftene, slik at de kan få penger også fra de miljøvennlige alternativene, samt at de andre bilene skal få svi enda mer.
Mitt spørsmål er: Har denne mannen fulgt med på stortinget ved budsjettgjennomganger og så videre? Greit at vi skal spare, men Norge går med dundrende overskudd fortsatt (selvsagt pga oljen), og disse milliardene settes fornuftig nok på bok. Men å skulle vri enda mer ut av billistene synes jeg er drøyt. De ønsker jo selv at folk skal velge miljøvennlig, og har sagt at folk bør velge det, og at de derfor har høyere avgifter på andre biler. Når folk så gjør som de sier, klager de på at de får inn for lite penger, og derfor må øke avgiftene på disse bilene også. Er det noen logikk? Skal en viss andel av folket heller kjøpe store "miljøfiendtlige" biler slik at staten får inn tilstrekkelig?
Hadde denne politikkeren fulgt med på skolen, ville han også visst at det å skyve helsesektoren og skolesektoren forran seg som argument ikke passer inn her. Norge får desverre ikke flere hender av at de har mer penger på bok.
Vel, dette er vel på mange måter bare straffen for at over 50% valgte rødgrønt her i landet...

Ingen kommentarer: