tirsdag, desember 08, 2009

Den LILLE julebrustesten

Da er vi i desember, måneden for storfeiring, julemiddag, adventslys og julebrustester. Jeg tenkte jeg skulle lage min egen lille test her, men pga manglende julebrus, blir variantene vurdert basert på historikk. Til grunn har jeg lagt 4 elementer. Smak, farge, konsistens og pris. Vi begynner selvsagt i bunn:

DEN ABSOLUTTE BUNN:
Grans julebrus:
Grans julebrus selges på rema 1000. Det er i grunn godt nok argument til å plassere den på bunnen. Fargen er såvidt jeg vet rød, ellers har jeg ikke satt meg noe videre inn i denne. (Muligens tvilsom konsistens.)

De som ikke nådde helt opp i toppen:

Simba julebrus:
Dette er en meget billig julebrus (i alle fall på kiwi), som har en flott mørkerød og klar farge. Konsistensen er forsåvidt bra, men desverre er ikke smaken hundre prosent optimal, og derfor er ikke dette noen vinner.

Trio julebrus:
Denne gamle klassikeren fra Skien har en spennende oransje grumsete farge. Smaken er ganske god appelsinsmak, og prismessig er den helt kurrant. Desverre er den bare gjennomsnittlig hele veien, og går derfor ikke helt opp i den ypperste elite.

Hamar og Lillehammer julebrus:
Dette er en brus jeg har blitt godt kjent med etter at jeg flyttet til Hedmarken. Prisen er normal, og hedmarkinger er helt ville etter den. Smaken minner en gammel Skiensgutt om en blanding av Champy og Flux Soda (som trolig ikke sier så mange fra andre steder i landet veldig mye), men det er i alle fall en slags champagnebrus-lignende smak. Smaken er altså god. MEN, fargen er brun. Brun er definitivt ikke en julefarge. Når hørte du sist sangen "I'm dreaming of a brown christmas", eller når tente du sist brune lys i adventstaken eller på julaften?

Dermed ender vi opp med vinneren:

Hansa julebrus:
Gratulerer Bergen. Skulle gjerne sett at en annen by vant, men kommer ikke unna at bringebærlignende smak, klar rød farge, strøken konsistens og en kurrant pris er en bra kombinasjon. Men vil i parantes nevne at jeg ikke har fått prøvd så mange andre varianter enn de nevnte.

1 kommentar:

adeleid sa...

Nei, nei,nei,nei,nei.. nå må du gi deg. Trio sin brus ER den beste! Judas..