lørdag, mars 21, 2009

Fort i svingene

Av og til hender det at ting kan gå litt fort i svingene for min del. Dette kan gå på bekostning av nøyaktighet, og akkurat det var det som skjedde meg i går. På vei hjem fra jobb skulle jeg gjennom en rundkjøring. Og ordentlig som jeg er, passet jeg på å ligge i ytterkanten siden jeg skulle ut igjen rett frem og ikke mot venstre. Desverre var jeg ørlite ukonsentrert og la meg litt vel langt ut, noe som resulterte i et høyt smell, men når jeg kom hjem kunne jeg ikke se noe på hjulet når jeg så etter, så konklusjonen var at jeg slapp med skrekken.
På kvelden skulle vi så besøke noen venner, og når jeg da tok en ekstra kikk over bilen, registrerte jeg at hjulet fortsatt var i orden. I alle fall det hjulet jeg sjekket først. Bakhjulet var tydeligvis det hjulet som hadde fått trøkken, for det var punktert. Passe stresset tok jeg dermed og og satte igang prosessen med å skifte hjul. Ikke spesielt morro når du skal i besøk. Og det gikk radig unna. Desverre hadde jeg ikke tatt meg tid til å flytte bilen før jeg jekket opp. Dette gav to resultater. Det ene var at bakhjulet sto høyest fordi det sto oppå snø og is. Problem to var at pga det måtte jekken veldig høyt opp, og det har den ikke helt godt av. Problem en ble løst av at jeg fant frem spaden og hakket vekk snøen under. Utfordring to ble litt ekstra fordi brekket begynner å bli dårlig. Plutselig begynte bilen å svaie oppå jekken. Panisk holdt jeg hjulet fast det jeg kunne mens jeg prøvde desperat å få festet et par bolter. Heldigvis klarte jeg å få hjulet på plass, og jekken holdt såvidt. Dermed ordnet det seg. Og for å ha nevnt det. Jeg brukte under 20 minutter fra jeg oppdaget dekket til jeg hadde skiftet ferdig. Sannsynligvis burde jeg derimot ha brukt fem minutter til i etterpåklokskapens navn...

2 kommentarer:

Anonym sa...

hehe, var sikkert et veldig artig syn:p

Unknown sa...

Kjære bror
det ser ut som du virkelig ha fått taket på det å være bileier. din kjæe volvo føler seg sikkert trygg på at den får godt stell. Skulle gjerne hatt seansen på video. Kanskje den kan gjenskapes når vi kommer om et par uker:)
hilsen bror