fredag, mars 11, 2005

utrustning til arbeid

Herren sa til Moses: Jeg har kalt Besalel, sønn av Uri, Hurs sønn, av Juda stamme, og fylt ham med ånd fra Gud, med visdom, innsikt og kunnskap og med evne til alle slags håndverk, så han kan tenke ut og lage kunstferdige arbeider i gull, sølv og bronse, slipe steiner til innfatning, skjære ut i tre og utføre alle slags håndverksarbeid. 2.Mos.31.1-5
Det er fantastisk å lese om hvordan Gud i mosebøkene utrustet folk til forskjellige typer arbeid, sånn at tabernakelet og alt som hørte til kunne gjøres i stand. Også i dag har vi mange dyktige håndverkere. Vi har alle fått gaver og talenter på ulike områder.
Så hender det jo selvfølgelig at en eller annen klarer å rote seg bort i noe som han ikke har talent for, og resultatet blir selvsagt deretter. Noen ganger mener man at man skal klare ting selv, for det blir mye billigere enn om man får andre til å fikse det for seg. For eksempel er det ikke sikkert at man bør ordne for mye med det elektriske i huset selv om man har hatt jobb med å innstallere elektriske anlegg i biler. (Uten å nevne navn) Resultatet kan for eksempel bli at man når man skal koble til en varmeovn klarer å gjøre lysbryteren på rommet om til hovedbryter, slik at når man trykker på den for å få på lyset, skjer det ingenting med lyset i taket, til gjengjeld, slukner alt annet elektrisk på rommet. Fantastisk.
Undertegnede har jo alltid likt å kunne klare selv. (Var faktisk kjent for det når jeg var liten.) Men takk og lov, er vi ikke ment til dette, noe jeg har lært mer og mer med årene. Likevel, skjer det noe med noen av tingene mine, hender det at jeg får tilbakeslag fra tidligere, og nettopp dette hendte i dag. (Derav dette innlegget.)
Jeg satt på rommet mitt i fred og fordraglighet, og skulle lese litt. Så synes jeg at det var litt kjølig på rommet, og jeg tenkte at jeg kunne skru på vifteovnen min. Det syntes derimot vifteovnen var en dårlig ide, og valgte å forbli uten å reagere. Jeg kikket litt nærmere, kjente en litt småsvidd lukt, så en haug med støv inni den, og tenkte: aha!
Tanken som hadde slått meg var at det bare var kommet for mye støv inni den, og dette kan jeg jo fikse selv kjapt. Jeg fant frem skrutrekkeren, og skrudde opp ovnen, og begynte å fjerne støvet. Etter en stund så jeg også noe støv innimellom ledningene på den ene siden. Og det var idet jeg fjernet det støvet at jeg merket noe jeg hadde glemt. Nemlig å dra ut kontakten. Jeg fikk bokstavelig talt sjokk, falt i tanker, og lærte en god lekse. Enkelte ting bør overlates til andre. (Vifteovnen fungerer nemlig fortsatt ikke, og nå kommer det også en fin sprakende lyd, røyk og lukter enda mer svidd, noe som tyder på at jeg i alle fall ikke gjorde så mye rett inni der. Mulig jeg bare må skaffe meg en ny en.)

1 kommentar:

Anonym sa...

Interessant selvransakende artikkel Jozzi : ) Men det kan nesten virke som om bloggen din har opplevd noe av det samme, strømbrudd mener jeg. Kortsluttning et sted... Kan du ikke forandre litt på fargen i bloggen din? Den er jo helt svart!!!

Kjærlig broder hilsen, oyur room-mate, Frode : )