mandag, november 24, 2008

Heter det mandariner eller klementiner

Vurderte om jeg skulle starte en egen spalte med navn "artige fruktfakta" her, men kom frem til at det kanskje ikke nødvendigvis blir kjempemange innlegg om akkurat dette. Derimot har jeg de siste dagene hørt mange kundekommentarer fra foreldre til barn som sier: skal vi kjøpe noen mandariner?
Svaret er at de i så fall måtte dratt til for eksempel Kina. Mandariner selges nemlig ikke i Norge. Men hva er da forskjellen på mandariner og klementiner spør du? Svaret kommer her:
Klementin er en krysning av mandarin og pomerans. (Aner ikke hva pomerans er for en frukt, men infoen ble hentet på frukt.no)
Grunnen til at mandarin i sin opprinnelige form ikke selges i Norge, er forøvrig at den inneholder veldig mange steiner. Klementin derimot er vanligvis steinfri, men av og til inneholder noen steiner. (Det sies at dette har sammenheng med om klementinen har vokst på et tre i nærheten av et sitrontre.)
Vel, da vet i alle fall dere som leser bloggen min at det er klementiner dere kjøper i butikken.

5 kommentarer:

Anonym sa...

kjekt å vite, kjekt å vite...

Anonym sa...

godt du driv folkeopplysning Jostein, har jo sjølv prøvd å omvende folk frå Mandarin- tanken utan å lukkast... Men dei kaller det i alle fall ikkje for cuties slik dei gjer her i junainten:D

-ingrid :D

Anonym sa...

meget nyttig information..
addis

Anonym sa...

Les hele bloggen, ganske bra

Anonym sa...

Takk for en interessant blogg