lørdag, desember 08, 2007

Velsignelse

Den forrige måneden var en måned med mange regninger for vår del. Blant annet fikk vi en dobbel telenorregning ettersom de ikke hadde klart å sende oss regning første gangen. Dette medførte at vi ved inngangen til denne måneden var ganske blakke. Ikke at vi sulter av den grunn, for vi har fryseren full av varer, så vi sultet ikke.
På søndagen som var nå, var vi på møte. På slutten av møtet ble det samlet inn et ekstra offer til en misjonær, og i den anledning hadde vi ikke mer penger igjen enn den siste femtilappen til Inger Marie. Vi bestemte oss for at vi skulle gi den. Tross alt var det ingen nød for oss.
Det som skjer videre er to veldig artige ting. Det som skjer på torsdag er at Inger Marie går rundt med en følelse av at hun skal sjekke kontoen. "Tenk om det bare står 1000 kroner der plutselig da", sa hun. Og jeg forsikret henne om at det var veldig unødvendig, da det ikke var noen grunn til at det skulle stå penger der. Da var det mer sannsynlig at lønnen min hadde kommet inn, så i løpet av dagen sjekket jeg kontoen min. Det var minus på den. På ettermiddagen kommer Inger Marie hjem, og hun bestemmer seg for å sjekke kontoen, siden hun går rundt med en følelse av at det er penger der. På kontoen står det faktisk 1000 kroner som noen har satt inn. Vi fikk mildt sagt bakoversveis begge to. Ingen tvil om at det er velsignelse ute og går. Som om ikke det var nok, finner jeg i min tomme lommebok som skal inneholde 4 kroner en femtilapp når jeg skal legge penger i den når vi tok ut det. (Dette var forøvrig andre gang den måneden jeg var sikker på at jeg hadde tom lommebok, som det plutselig er en seddel der. Forrige gang var det 200 der.)
Det vi sitter igjen med, er at Gud sørger for oss, Gud holder sine løfter, og Gud velsigner!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Har ikke du tatt økonomi på NHH da? Hva med å sette opp et budsjett? ;)

Når får vi forresten takkekort fra bryllupet, sender dere dem snart?

Anonym sa...

hvem er du? vi har sendt ut alle takkekorta også via familie og venner så kan være det er der det har svikta:) inger marie

Anonym sa...

Jeg er Mari, sammen med Steinar (som gikk samme årskull som Jostein på NHH). Dere fikk jo en gave fra den kompisgjengen, og vi har gledet oss til å se bilde av dere! (Gifter oss i august selv)

Jostein sa...

Hei Mari, artig å høre fra dere. Det har seg nå slik med korta at vi fikk en god del uventede gaver ca. en måned etter bryllupet. Det ble derfor litt få takkekort, men vi sendte et felles til gjengen, som ble sendt til Erik. Ellers kan selv de beste budsjetter få uventede utgifter:)

Anonym sa...

Forstår det veldig godt! :) Erik fortalte at han hadde fått kortet like etter jeg skrev innlegget, så da er jo alt på stell :) Og gratulerer så mye, begge to! Må prøve å ta oss en tur til Hamar i løpet av den tida dere er der, er tross alt bare en times kjøretur fra der vi kommer fra..

Og det siste du skriver kan jeg for øvrig slutte meg til ;)