mandag, oktober 16, 2006

Slaget om den gylne sokk

I dag har jeg vært på jobb. Mens jeg var på jobb, var Inger Marie i leiligheten min og slappet av. Men ikke bare det. Snille jenta ryddet inn klærne mine, og laget mat også (Vet det, jeg er utrolig heldig/velsignet).
Sjokket var stort når jeg kom hjem og fant i søppelposen en av de nyvaskede sokkene mine. Inger Marie hadde nemlig kastet sokken! Grunn: Det var nesten hull på den. Det vil pr definisjon si at det ikke er hull i den, ergo pr Jostein-terminologi er den meget kurrant å bruke i minst et år til. Sokker skal ikke kastes før det er hull som er ti centimeter i diameter. (Begynner å innse at dette kanskje blir forandring på når jeg blir gift.)
Uansett. Sokken er ikke død enda. Jeg klarte i siste sekund å lirke den opp av søpla og gjemme den på rommet mens Inger Marie så vekk et øyeblikk, før jeg elegant bar ut søpla før hun oppdaget noe. Hva som skjer videre blir spennende å se. Inger Marie var nemlig ikke nevneverdig fornøyd med min lille redningsaksjon. Spørsmålet mitt i dag blir derfor. Skal sokken få leve eller dø? (Mine hender er rene, jeg har ingen skyld i sokkens eventuelle død.)Husk dette: Hvis du mener sokken bør havne i den store stygge bøtta, så har du en sokk på samvittigheten...

11 kommentarer:

Linn Merethe Hoaas sa...

Stå på, Inger Marie! hehe...

Freddy sa...

Enkelte ting skal man kaste i livet - bl.a sokker! Du burde bare være fornøyd at du har en dame som liker å holde det litt ryddig da, dumt er at du ikke har fått en ny erstatter da - det er bare å ønske seg en liten gave?

Sunniva Erlandsen sa...

Jeg må si at jeg lar sokkene mine leve vel lenge, jeg også, spesielt hvis jeg liker dem! Jeg synes imidlertid det er mer ymse å gå med sokker som har befunnet seg i en søppelbøtte...

Anonym sa...

Dårlig til koneemne du har finni deg som kaster sokken istedenfor å stoppe den ;-)

Anonym sa...

Jostein, du jobber på Kiwi. STJEL NOEN NYE SOKKER!!!!!!!

hilsen Tom

Isabelle sa...

vet du, jeg har ikke hatt en sokk på samvittigheten før, så det vil jeg gjerne prøve. vær så snill å kast den sokken a! forresten, er hjemme en tur nå og var på butikken her en dag. da jeg kom til kassa sa dama: "så var det søtten og en halv tilbake, versågod". hehe. minte meg om et tidligere innlegg du hadde her... gode gamle grenland asså

Anonym sa...

er SÅ på Inger Marie sitt lag i dette slaget...(pleier jeg forresten noen gang å ikke være det?:P)
såå..

LET THE SOCK DIE!!

og forresten - JA, jeg er virkeli et offer i søskenflokken!så hvis du vil komme en tur og lære småungene litt folkeskikk er du hjerteli velkommen!!=)

Anonym sa...

jeg føler vel at som den ansvarsfulle jenta(dama?) jeg er må jeg nesten få si noe... for det første er det ikke bare snakk om en hullete sokk, for det var mange av dem.... så jeg tenkte at det burde syns at jostein snart ikke lengere er ungkar!! å snill som jeg var, ryddet jeg bort klær som hadde hengt på stativet i mange dager( tørre)mens gutten selv var på jobb... siden jeg da fant en hullete( tynneslitt) sokk kastet jeg den... uheldigvis oppdaget jostein den i søpla...grunnet til at det ikke var i mine tanker å stoppe den, var at jeg var på ferie og er ikke husmor... hvis det derimot hadde vært en ullsokk, kunne det hende jeg hadde gjort det,men spørsmålert er jo da, har denne ungkaren nål og trå hjemme??? jeg gikk ut fra han ikke hadde.... men så skal det sies at jeg persolig sørget for å handle sokker dagen derpå.... så hvis ikke du har det godt veit ikke jeg... så igjen takk for all støtte til å kaste hullete sokker:)

Jostein sa...

Jeg har det veldig godt, men har også nål og trå:)Skjønner ikke hvorfor ingen støtter meg her... Men du er toppen Inger Marie:)

Anonym sa...

Jostein, du er så heldig som har fått tak i ei så flott dame som Inger Marie:D La henne kaste det hun vil, ho har et godt hjerte og sikkert en god grunn til alt ho vil kaste=) Hehe.. *ingen grunn til å sy fillete sokker, de koster jo ikke mye* 10Poeng til deg Inger Marie:D

Anonym sa...

Eg har ingen kommentar til den aktuelle problemstillinga. (når d e sagt pleier eg av prinsipp å vere uenig med Jostein)