fredag, juni 02, 2006

U2

U2 er et av de beste bandene som har vært noen gang tror jeg. Det er ikke så mange årene siden jeg ikke syntes det i det hele tatt.

I mine yngre dager var det flere som likte U2 rundt meg. Jeg skjønte ikke hvorfor brodern for eksempel hørte på dem. Til nød hadde de en sang jeg syntes var ok.

For 3 år siden hadde jeg bodd på hybel for meg selv et halvt års tid. Jeg satt og så på "venner for livet", og "With or without you" ble spilt på radioen i serien. Plutselig tenkte jeg med meg selv: Jeg må få meg en cd med U2. Som sagt så gjort. Jeg gikk umiddelbart ut og fikk meg en cd med U2. Til å begynne med hørte jeg på 2 sanger som jeg syntes var veldig bra. Etterhvert har dette utviklet seg til å bli nesten alle sangene på cden. Den dag i dag liker jeg de som sagt veldig godt.

Vel, nå driver jeg på med å sette sammen de sangene fra de 3 cdene jeg har til å få de jeg synes er aller aller best. Dere er kanskje ikke enige med valgene mine, men her er følgende begrensninger: Sangene må totalt være innenfor 73 minutter (begreningen på opptakscden min), og må være hentet fra: best of 80-90, best of 90-00 eller Vertigo. (Sanger jeg for eksempel kunne tenkt meg å ha med som ikke er her er blant annet: Who's gone ride your wild horses, og If God would send his angels.) Vel, her kommer listen, så får dere si ifra hvis dere savner noen, eller mener noen er overflødig:

Pride (In the Name of Love)»
With or without you
I Still Haven't Found What I'm Looking For
Where the streets have no name
When love comes to town
October
Beautiful Day
Stay (Faraway, So Close!)
One
Stuck in a moment that you can’t get out of
Hold me, thrill me, kiss me, kill me
The First Time
Vertigo
Miracle Drug
Sometimes You Can't Make It on Your Own
City of Blinding Lights
Yahweh

Vel, det var det. Er litt usikker på om dette kom innenfor 73 minutter, hvis ikke forsvinner nok Hold me, thrill me, kiss me, kill me. Uansett, ha en fin dag videre

7 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg vil si du har glemt kanskje 2 av de kuleste sangene U2 har laga. Nemlig Gloria - Under a blood red sky og New year's day - Best of 80-90.. Men det gleder mitt hjerte at du liker U2. Skulle du kanskje måtte ønske å høre litt flere album er det bare å ta kontakt. Jeg har alle albumene skjønner du. U2 er og blir det beste bandet i verden. Ihvertfall i LANG tid fremover

Anonym sa...

u2 er ikkje så gale nei:) Kva for nokre somgar eg likar best, varierar, men no er vel topp 2:
- If God Would Send His Angels.
- Miracle Drug

Anonym sa...

høres veldig bra ut, veit ikke om alle sangene,men sikkert bra, kan du brenne en copi til meg å som du kan ha med nedover??:)vær så snill, for min skyld!! på forhånd takk:=)du er en knupp!..

Anonym sa...

Gode valg Jostein. Skal si du har blitt omvendt. Gloria!

Anonym sa...

Lykke te med eksamen i mårå, Jostein! Itte den innsatsen det ser ut te at du har ytt, fortjene du å gjørr ein god eksamen..

Anonym sa...

Du har glemt "oåååoåo, The sweetest thing" og "Van Diemens land"!

Peter sa...

Fine låter du har valgt her. Jeg må imidlertid si følgende: Skal man ha en liste over U2 låter bør andre plater enn "best of" stilles til rådighet. Det blir på en måte som å lage ferdigmat fra toro, istedet for å lage maten fra bunnen av, og med ferske råvarer... Jeg har lest artikkelen din om penger, og vil anbefale deg å bruke noe av dine tilegnede mammon på å kjøpe disse albumene: Boy, October, War, Joshua Tree og Achtung baby. Da vil nok listen din se noe annerledes etterhvert.

Når det er sagt er det flott å se at du er på vei mot modenhet.