torsdag, juni 08, 2006

Penger

I går leste jeg på en blogg om en som skulle arbeide i sommer og tjene penger, og jeg lot meg inspirere til å skrive litt om penger på min egen blogg. Det er tross alt en ganske viktig sak.
For et par måneder siden så jeg på 7th heaven, og Simon (for de som kjenner serien) sa en interessant setning. Oversatt: "Jeg liker godt penger fordi de sier så enkelt hvordan en person er." Et meget godt poeng spør du meg. For eksempel: gir du Gud tienden (det første og beste)? Det sier noe.
Er du en som sparer og sparer bare for å vite at du har penger på bok? Det kan si noe.
Er du en som sløser og låner for å sløse mer, eller er du en som ikke betaler tilbake det du har lånt fordi du heller sløser penger bort? Det kan si noe.
Det jeg vel prøver å si er at penger er en god ting etter min mening hvis man bruker dem på en god måte. Det er viktig å tenke nøye gjennom hva man bruker penger til, samtidig som man ikke sitter og tviholder på dem. Tenk gjennom hvor pengene går, ikke gi bort til hva som helst, men vær generøs.

5 kommentarer:

Joacim sa...

Du sier noe der ja!

Viktig å være fornuftig! Og generøs!

Anonym sa...

Veldig gode poeng du hadde der Jostein!kjempe!
snx nok ein gong på kiwi sikkert hehe

Anonym sa...

SEND ALLE PENGENE TIL NORSKE STUDENTER I AUSTRALIA!!!!!!

Anonym sa...

Ja d penga...
Mykje me kan læra av 7th heaven gitt :)

Ping sa...

Jess! Money well spent is..eh..bra i hvert fall. (Ok, e det noen som kan det utrykket?)

Hørte faktisk på talen (tale-cd) te Per Arne om penger i ettermiddag, og det var inspirerende. Både om Ottar&Ingrid som har invistert og velsignet og brukt pengene smart, og om det med å planlegge pengebruken. Gud kommer ikke med en reddende sjekk hver gang man har vært usmart med pengne! Merket jeg fikk lyst å føre regnskap og investere i aksjer og kutte ut utgifter på ting jeg ikke trenger! Hehe..pengene mine forsvinner lett.. Men nå har jeg begynt i det små... :)

Gud velsigne pengene dine så de blir mange og brukes til å investere i Guds rike! :D