søndag, februar 26, 2006

Så var OL over for denne gang

Da var OL over. Det ble ikke et strålende OL for Norge, men det var et spennende OL like vel. Jeg vil her nevne noen av mine høydepunkter fra OL.

1. Curlingguttas siste kamp mot Tyskland. Gutta var endelig i toppslag, desverre for seint. Men det var kvalitetscurling fra begge lag, og Norge viste hva som bodde i dem med den ene geniale steinen etter den andre.

2. Chad Hedrick på 10 000. Mannen virket totalt utslitt, men i det Carl Verheijen nærmet seg så han ned og så han komme, mobiliserte siste rest av krefter, og rykket i fra. Maken til vinnervilje. Løpet holdt til sølv, men måten han hentet krefter på var rett og slett imponerende. Det er en type innstilling jeg liker, og det er også sånn det skal være i et OL. Man skal gi alt, og ta ut sitt aller beste.

3. Ole Einar Bjørndalen på staffetten. Norge lå håpløst langt bak, men han viste sin klasse og hvorfor han er verdens beste skiskytter selv om han ikke fikk OL-gull denne gangen. tilsammen 32 sekunder på skytingene (18 på liggende og 14 på stående) og alle sammen ned. Rett og slett imponerende.

4. Kjetil Andre Åmodt. Han har fått medaljer siden 92 i Albertville, og klarte å vinne i år igjen. Kommer hver gang det er store mesterskap. Som om ikke det var nok, hadde han skadet seg en uke tidligere og så vidt kommet med til Super-G-rennet som han vant.

5. Frode Estil gikk inn til sølv på jaktstarten. Mannen kløner det til i starten, og går på trynet i det startsignalet går. Når han endelig får reist seg igjen etter å ha hatt alt for mange personer oppå seg, viser det seg at han har brekt både stav og ski. Dette gjør prestasjonen hans dessto større.

8 kommentarer:

Joacim sa...

Og eg så ingen av tingene :O

Anonym sa...

hmhm. Trur nok det var sabotasje for ol- folka vore i år.....
:)

Anonym sa...

Men ingen nevner vårt lands hjertegutt, Lars Bystøl. Han gjorde det han kunne for at Norge skulle ha æren i behold. men det var desverre ikke nok...

Anonym sa...

Du må ikke glemme kjære Bystøl. Han og vant gull. Og to bronser forresten. Det er bra gjort det.

Kristin sa...

jeg var også veldig imponert av han skøytefyren på 10 000 m.

Anonym sa...

ups. Eg ser til min forskrekkelse at eg har gjort ein grov trykkleif i kommentaren min. Skrive våre med o. Eg er rysta

Anonym sa...

heia
hakje følgt med ein ting dette året på OL...mn det var ikje så mye vært det heller ;-)
ha ein velsignet søndag Jostein!

Anonym sa...

Les hele bloggen, ganske bra