onsdag, april 13, 2005

Prøve noe nytt

Vel, nå har det blitt en god stund siden forrige gang jeg skrev noe her, mye har skjedd (jeg kommer ikke til å nevne alt som har skjedd tror jeg, for da vil det bli en lang liste), og internett i leiligheten har vært mer eller mindre nede. Vel, uansett så har jeg det siden sist startet en ny serie på tvNorge, som heter "Jamies school dinners". Den handler om Jamie Olivers forsøk på å forandre skolemåltidene som blir servert i England. (Bare junkfood), og sørge for at de får ordentlige måltider i stedet. For mer informasjon kan det leses på siden www.feedmebetter.com.
Uansett; i forrige program besøkte han en barneskole, og en ting var at kunnskapsnivået var ganske labert innen frukt å grønt. (Til gjengjeld kjente de igjen alle fastfoodmerker.) Men noe som virkelig opptok meg, var at de ikke ville prøve de nye rettene til Jamie, eller smake på grønnsaker overhodet. Slike ting får en til å tenke på hva man selv gjør i slike situasjoner, og jeg skulle gjerne sagt at jeg alltid forsøkte noe nytt, men desverre kan jeg ikke det (selv om jeg vil påstå at jeg er litt mer åpen for noe nytt en de barna jeg så der.) Men jeg fant ut at jeg skulle jammen forsøke å utvide mine smakshorisonter. (Jeg har nemlig fått høre at jeg er kresen, selv foretrekker jeg min kjære venn Håkons uttrykk: Enkel i kosten.)
Derfor skal jeg i løpet av den neste uken få tak i mange for meg nye frukter og grønnsaker. Spennende, utfordrende (for meg), og definitivt noe helt nytt. Blir i alle fall interessant å se resultatet.

2 kommentarer:

Sunniva Erlandsen sa...

flott at du prøver deg på nye ting. vil du forresten komme på fiskemiddag hos meg også snart?

Kristin sa...

jeg skylder jo deg en middag. så hvis du finner på å ta turen til trondheim så skal jeg diske opp med noe spennende:-)